Tornaveu
TORNAVEU s’acomiada de la XLVI UCE.

L’edició 2014 de l’UCE ha estat per l’Ens de l’Associacionisme Cultural l’any de les primeres jornades de reflexió a l’entorn del fet associatiu proposades a diferents actors, estudiosos, dirigents associatius, persones afins i alumnes de la universitat, amb l’objectiu de treballar quatre temes molt transversals a la celebració de la festa, la cultura popular i l’associacionisme, també vist des de la vesant de la Convenció per la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial, generant estudi i visions distintes i aprofundint per generar discurs propi i propostes de futur. Amb el nom “Jornades Canemàs sobre associacionisme cultural”, tota l’activitat ha pivotat a l’entorn de dos dies intensos de treball en els quals una trentena de persones han participat intensament i il·lusionadament. El resultat, satisfactori per les propostes i per l’experiència viscuda.

En tant que entitat fundadora del projecte El País Que Volem (www.elpaisquevolem.cat) juntament amb la Universitat Catalana d’Estiu, l’Assemblea Nacional Catalana i Fundació Congrés de Cultura Catalana, s’ha participat en les “Jornades sobre el país que volem” i una taula rodona per debatre el projecte i la participació. Bàsicament, a les jornades s’ha donat veu a diferents iniciatives que estan concretant propostes per fer front a alguns dels grans reptes de país que tenim plantejats.

Durant els set dies que ha durat l’UCE l’ENS ha gestionat la participació festiva i de formació de quatre entitats de cultura popular: la Unió Musical Jaume Balmes de Santa Bàrbara (Montsià), els Falcons de Vilanova i la Geltrú (que també oferiren un taller obert), TAT, Taller d’Assaig de Teatre de Vilafranca del Penedès i l’Esbart Sant Martí de Barcelona. Destacar la col·laboració i assessorament de la Federació Catalana de Societats Musicals, la Federació de Colles de Falcons de Catalunya, la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya i l’Agrupament d’Esbarts Dansaires.

Tanmateix, des de l’ENS s’ha participat a la taula rodona i presentació del llibre “Plataforma per la llengua, 20 anys defensant el català”.

Diari de Prada Tornaveu s’ha publicat cada dia amb la informació interna necessària. Cada matí a l’hora d’esmorzar, es podia trobar al menjador i a internet. El diari, en paper, ha comptat amb la col·laboració d’aquest butlletí electrònic, impulsat per l’ENS.

2013 2014
Participants Alumnes matriculats 591 659
Professors i conferenciants UCE 140 298
Organització 32 20
Espectacles 136 312
Periodistes acreditats 23 31
Jornades 360 477
Totals 1.282 1.797
Percentatge d’estades Completa 56,57 % 59,90 %
No completa 43,43 % 40,10 %
Procedència de l’alumnat País Valencià 6,56 % 7,67 %
Illes Balears 4,92 % 6,88 %
Catalunya Nord 8,52 % 10,05 %
Principat 72,79 % 71,70 %
Altres (Andorra, l’Alguer, Franja, …) 7,21 % 3,70 %
Espectacles en pobles del Conflent 7 9

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa