Tornaveu
Rock, diables i còctels a L’Orfeó Lleidatà

Els instruments de música tradicional, els castells, les tradicions d’una festa medieval, un ball de diables o un ball de bastons, el garrotín, els Pastorets Rock. Què tenen en comú? Formen part del nostre present i el nostre passat, de la nostra cultura popular, i aquest és el vincle que ha volgut estrènyer l’Orfeó Lleidatà amb la celebració de la Setmana de la Cultura Tradicional i Popular. A través de tallers oberts a tota la ciutadania, aquesta entitat que ha complert 150 anys ha volgut exhibir la força que té a la societat actual al tradició de la cultura popular, en aquest cas, expressada a través de la música que acompanya altres expressions, com poden ser els castellers o els diables.

Així, s’han dut a terme activitats com La Cançó més bonica del món, en què a través d’un conte ple de cançons tradicionals catalanes els infants descobreixen on s’amaga aquesta cançó, el Ball de diables, on els assistents van tenir el primer contacte amb els moviments, ritmes típics i material que s’utilitza, o Folk Rock & Garrotín, un espectacle on tothom va poder fer uns còctels de ritmes i estils, amb el popular ritme lleidatà del garrotín. També es va dur a terme la sessió Modernitzem la música tradicional amb Pastorets Rock, en què es va revisar el repertori tradicional de la mà d’alguns dels components de Pastorets Rock.

L’Orfeó Lleidatà desenvolupa una intensa activitat cultural a les terres de Lleida a través de l’organització de diverses activitats i projectes, entre les quals destaquen el Cor i l’Escola de Música, la temporada estable de concerts i el Projecte Enllaç de música comunitària. En aquest darrer cas, l’objectiu és permetre que les persones amb discapacitats participin en la vida cultural a través de la música, aconseguir que els infants en situació d’exclusió social desenvolupin els seus talents i promoure la seva socialització i facilitar que més gent gran aprengui música per primera vegada.

Trobareu més informació sobre l’Orfeó i les seves activats al seu web.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa