Tornaveu
Presentació de llibre ‘L’última frontera’ i el setè volum de l’Enciclopèdia Castellera a Valls

Soler explica, en declaracions a Tornaveu, que en la tria dels biografiats s’han tingut presents criteris de territorialitat; per mantenir una prudent distància històrica, l’edició ha optat per reflectir la trajectòria d’aquelles persones que l’any 2000 havien acumulat mèrits per a formar-ne part. A més, per facilitar la recerca als lectors, l’obra inclou un índex de renoms, atès que hi ha un gruix considerable de castellers poc coneguts pel seu nom oficial.

En el mateix acte, també es presentarà un altre llibre de Cossetània Edicions. L’última frontera, de Jordi Andreu Giner, és la crònica exhaustiva de la Diada de Santa Úrsula 2019, durant la qual les dues colles vallenques van carregar el 3 de 9 net per primera vegada. L’autor explica els antecedents històrics d’aquesta fita, les condicions que van permetre assolir-la i el desenvolupament d’aquella jornada inesborrable en la memòria dels castellers. L’obra també inclou el capítol ¿Es va fer el 3 de 9 net al segle XIX? Un estat de la qüestió crític, escrit per Xavier Brotons.

La doble presentació comptarà amb la presència de l’alcaldessa de Valls Dolors Ferrer, el vicepresident de la Diputació de Tarragona Quim Nin, la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural Adelaida Moya, i els autors Jordi Andreu Giner, Xavier Brotons i Guillermo Soler.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa