Tornaveu
Presentació de Canemàs, revista de pensament associatiu

En el marc de la Universitat Catalana d’Estiu 2012, es presentà a l’espai del tendal la revista Canemàs, editada per l’Ens de Comunicació Associativa. En l’acte intervingueren quatre membres del seu consell de redacció.

Amb dos números editats, Canemàs ja comença a consolidar-se com un referent del pensament i de la reflexió de l’associacionisme cultural català. Amb periodicitat semestral, el segon número de Canemàs publica articles sobre Sant Joan, el debat suscitat al si del moviment casteller sobre el caràcter esportiu o no d’aquesta activitat, diferents experiències i anàlisis associatius a Mallorca, Menorca i la Franja de Ponent, un assaig sobre el Cant de la Sibil·la, el procés històric dels esbarts dansaires, així com un estudi sobre els nous escenaris de participació juvenil a Catalunya. La persona entrevistada és l’antropòleg valencià Joan Francesc Mira. Canemàs també publica dues cròniques (història de La Roda i el Congrés de Llibreters en llengua catalana), i dues ressenyes bibliogràfiques.

Durant els propers mesos s’aniran realitzant presentacions de la revista arreu del territori, la primera de les quals serà dins de la Mostra d’Entitats i Associacions de l’11 de Setembre a la ciutat de Barcelona.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Manel Ollé Garcia a agost 26, 2012 | 12:00
    Manel Ollé Garcia agost 26, 2012 | 12:00
    Abans de res, cla felicitar-vos per la iniciativa de publicar una revista que permeti reflexionar al moviment associatiu. Aprofito per fer un suggeriment; Caldria pensar com fer arribar l'experiència i els valors associatius a les escoles. Que els nens i nenes incorporin com una realitat quotidiana l'associacionisme com una eina eficaç per intervenir en la societat a tots els nivells i personalment enriquidora. Molta sort ! Manel Ollé Garcia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa