Tornaveu
“Per Tots Sants, monstres valencians”

El programa d’enguany comptarà amb la participació de més de seixanta escoles valenciana, així com museus i biblioteques de més de cent poblacions. Les activitats celebrades arreu de la geografia valenciana serviran per completar la Guia inacabada de la fantasia valenciana, escrita per Joan Borja, Francesc Gisbert i Víctor Labrado, i amb il·lustracions de Marc Bou. Amb la seva presentació en societat, dissabte 22 d’octubre (12.00 h) al pati de l’ETNO, es vol oferir una obra de referència per conèixer la geografia fantàstica de València i al mateix advertir sobre la rondallística pendent de recollir. També en l’àmbit de les publicacions, el 26 d’octubre sortirà a la llum “Soc una bruixa?”, el cinquè número de la col·lecció de contes «Espanta la por!».

Prèviament, la celebració la Festa Valor. Nit de la Rondalla (15 d’octubre), amb la qual es vol homenatjar el narrador i gramàtic Enric Valor i Vives, donarà el tret d’inici al programa Altres activitats destacades són el II Gran Torneig Fallera Calavera, el concert “Mançanetes” de Jordi Pastor i Pau Barberà i l’organització de la Viquimarató Etnopoètica, en col·laboració amb l’Amical Wikimedia, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat d’Alacant i la Universitat de les Illes Balears.

L’Espanta la por 2022 també preveu activitats teatrals pels més petits: la Caputxeta i altres llops (16 d’octubre), Contes de por per a pixar-se de riure… o no (23 d’octubre), De por (30 d’octubre), i Biocontes de bruixes, donyets i altres colors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa