Tornaveu
Myanmar prepara el seu inventari de patrimoni viu

Amb la formació obtinguda al taller sobre l’aplicació de la Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial a nivell nacional, Myanmar -Birmània per a l’ONU i República de la Unió de Myanmar per a la UE- inicia ara la prospecció sobre el terreny per dur a terme un inventari del seu patrimoni viu. En aquest taller van intercanviar experiències i coneixements funcionaris governamentals i professionals de les comunitats del Llac Inle, Taunggi i Kyauk Tine, al sud est de l’estat de Shan, per tal d’identificar el patrimoni viu i de posar en pràctica els criteris comuns per a la seva catalogació. D’aquesta trobada en van sortir les directrius a seguir a partir d’ara pel que fa a la recopilació, organització i gestió de la informació i l’experiència pràctica en la preparació del treball de camp.

Aquest taller s’emmarca en un projecte nacional que va començar a implantar-se a Myanmar a través de la contribució de Noruega al Fons del Patrimoni Cultural Immaterial, dirigit per dos membres de la xarxa d’experts formats per la UNESCO, la japonesa Noriko Aikawa-Faure i el tailandès Paritta Koanantakool.

A la República de la Unió de Myanmar hi conviuen actualment 135 nacionalitats diferents que conserven els seus propis dialectes. Ofereix una barreja centenària d’influències birmanes, xineses, índies i tailandeses, que es reflecteix en l’idioma, la cuina i la música, però també en l’art, influït històricament pel budisme Theravada i la literatura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa