Tornaveu
Montmaneu s’omple d’Escudelles, Ranxos i Sopes Històriques
Cap de setmana important per a Montmaneu i per a la Federació d’Escudelles, Ranxos i Sopes Històriques de Catalunya (FERSHC). Després de tres anys de parèntesi forçat, la federació ha celebrat una nova edició de la Trobada, la cita anual que aplega les colles històriques que la conformen: el Ranxo de Capmany, l’Escudella de Castellterçol, l’Escudella de Gelida, el Ranxo de Ponts, la Calderada de La Seu d’Urgell, la Sopa de Verges, el Ranxo de Vidreres, i des d’aquest dissabte, segons va aprovar-se en l’Assemblea General de la FERSHC, també la Calderada de Montmaneu. En la cita al municipi anoienc tampoc hi va faltar, com a invitat especial, l’Arròs d’Albons.

En declaracions a Tornaveu, Jordi Presas recorda que la FERSHC està conformada per colles que poden acreditar que les menges dels seus pobles tenen una antiguitat no inferior a cent anys. El president de la federació considera que Montmaneu ha acollit “una de les millors edicions de la Trobada, una organització fantàstica que té encara més mèrit per anar a càrrec d’un poble petit”.

Segons estima l’organització, durant la Trobada – es van fer entre 5.000 i 6.000 tastets. Més enllà de l’àmbit gastronòmic, el programa també va incloure una xerrada-debat sobre la participació femenina en les colles, un ball amenitzat pel grup Vives Veus, una fira de productes artesanals, i una exposició amb imatges històriques d’anteriors trobades i de menges populars.

Durant el dinar de cloenda a l’Hotel Bayona de Panadella, es va lliurar el Gran Cullerot a Vidrieres. D’aquesta manera, el municipi selvatà va ser proclamat oficialment com a seu de la X Trobada d’Escudelles, Ranxos i Sopes Històriques en una data encara per determinar. Prèviament, entre febrer i març, les colles celebraran les festes locals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa