Tornaveu
Montmaneu s’omple d’Escudelles, Ranxos i Sopes Històriques

En declaracions a Tornaveu, Jordi Presas recorda que la FERSHC està conformada per colles que poden acreditar que les menges dels seus pobles tenen una antiguitat no inferior a cent anys. El president de la federació considera que Montmaneu ha acollit “una de les millors edicions de la Trobada, una organització fantàstica que té encara més mèrit per anar a càrrec d’un poble petit”.

Segons estima l’organització, durant la Trobada – es van fer entre 5.000 i 6.000 tastets. Més enllà de l’àmbit gastronòmic, el programa també va incloure una xerrada-debat sobre la participació femenina en les colles, un ball amenitzat pel grup Vives Veus, una fira de productes artesanals, i una exposició amb imatges històriques d’anteriors trobades i de menges populars.

Durant el dinar de cloenda a l’Hotel Bayona de Panadella, es va lliurar el Gran Cullerot a Vidrieres. D’aquesta manera, el municipi selvatà va ser proclamat oficialment com a seu de la X Trobada d’Escudelles, Ranxos i Sopes Històriques en una data encara per determinar. Prèviament, entre febrer i març, les colles celebraran les festes locals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa