Tornaveu
Minut i resultat de La Sardana com a Patrimoni de la Humanitat

La creació del web permetrà donar resposta a un triple objectiu: fer divulgació del concepte i raó de ser del Patrimoni Cultural Immaterial, mostrar el suport associatiu i institucional rebut per la candidatura, i informar constantment a la ciutadania de les principals novetats del projecte. Per altra banda, la web permetrà la possibilitat de col·laborar amb la candidatura, ja sigui econòmicament –mitjançant dotacions econòmiques o l’adquisició del CD La sardana camí de la UNESCO— o bé adscrivint-hi les activitats (aplecs, ballades, conferències, etcètera) organitzades a nivell local.

En un escrit titulat La necessitat de ser a la Llista, Joaquim Rucabado destaca la importància que el sardanisme sigui reconegut com un dels elements representatius del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. “Els sardanistes, conscients de l’alt valor patrimonial que té i que és la sardana pretenem engrandir el pòsit cultural de la humanitat amb els seus valors socials a la vegada que ens responsabilitzem de la seva difusió i durabilitat en el temps. El fet d’estar a la Llista Representativa vol dir que no solament tindrem un reconeixement per a la sardana, sinó que, amb ella, contribuirem al progrés cultural de la humanitat”, apunta el president de la CSC.

A continuació us deixem un dels vídeos que es podran trobar a la pàgina web, es tracta de l’acte Ballem per la UNESCO del 20 de gener, celebrat al claustre de l’Oratori de Sant Felip Neri, a Gràcia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa