Tornaveu
L’Inventari de les Terres de l’Ebre fa una crida a la participació ciutadana

Registrar i preservar el patrimoni cultural immaterial de les Terres de l’Ebre, i fer-ho amb un respecte absolut als paratges naturals que alberguen les seves comarques. Aquest és l’ambiciós objectiu que vol assolir l’IPCITE (Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de les Terres de l’Ebre). Un potent conglomerat d’institucions, entre les quals no hi manquen quatre consells comarcals, la Diputació de Tarragona, la Generalitat de Catalunya, el Museu de les Terres de l’Ebre i l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, els quals han unit esforços per aconseguir atrapar tota la riquesa cultural d’aquest territori.

En l’actual fase de l’inventari els promotors realitzen una crida per involucrar la participació de la població, que a través de l’opció Col·labora amb el projecte, de la pàgina web del projecte, els interessats podran aportar tot allò que creguin d’interès per al projecte. A través de l’apartat Contacta es podran fer arribar totes les preguntes i dubtes que els ciutadans tinguin. A més, la web s’erigeix en el principal focus comunicatiu de les novetats i dels passos donats en el projecte, és per això que des de l’apartat de Notícies, els ciutadans es poden donar d’alta del Butlletí de notícies.

L’equip de treball va iniciar les investigacions fa un any, engegant una intensa tasca de catalogació documental, fotogràfica i etnogràfica. Durant aquest període, s’han realitzat gairebé cent entrevistes, reportatges o audiovisuals a persones que vetllen per la preservació ebrenc. Paral·lelament, s’ha documentat l’activitat dels ciutadans anònims en la seva vida quotidiana: celebrant diades populars, treballant la terra, cuinant plats autòctons, etcètera.

És per aquest motiu que la voluntat de l’IPCITE no només és la de compartir el projecte amb el màxim nombre de persones que el coneguin, sinó permetre que l’inventari es pugui nodrir de les aportacions dels ciutadans.

Podeu accedir a la web de l’inventari, fent clic aquí.

Podeu veure el vídeo presentació del projecte, fent clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa