Tornaveu
Les tradicions festives catalanes, protagonistes de les llaunes de Coca-Cola

Les fogueres de Sant Joan, el llibre i la rosa de Sant Jordi, la Castanyada o les festes majors de Catalunya són algunes de les tradicions il·lustrades en les darreres llaunes de Coca-Cola que es distribueixen per tot el territori català.

Segons els promotors de la iniciativa, l’empresa COBEGA, embotelladora i comercialitzadora de Coca-Cola a l’Estat, cercaven transmetre un missatge de felicitat i optimisme a través dels envasos. Per aquest motiu, van decidir representar diferents celebracions festives de Catalunya.

Des del 2009, l’embotelladora treu al mercat sèries de llaunes amb dissenys específics molt apreciades pels col·leccionistes, i ara ha estat el moment de la cultura popular i tradicional catalana. Fins al moment, l’Eurocopa i la pintura i arquitectura catalana, han estat algunes de les protagonistes de les llaunes d’aquesta marca de begudes.

Nogensmenys tot i la insistència de Plataforma Per la Llengua, que ha vehiculat les reclamacions dels consumidors catalans, Coca-Cola i l’empresa concessionària COBEGA no etiqueten ni ofereixen informació sobre els seus productes en català, tot i que sí que ho fan en les diferents llengües oficials d’altres estats multilingües i per a comunitats lingüístiques més petites que la catalana. Celebrem l’interès de Coca-Cola i de COBEGA en les nostres tradicions però ens agradaria que, a més, es decidissin per fi a etiquetar els seus productes en la nostra llengua.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Enriqueta a febrer 27, 2013 | 13:34
    Enriqueta febrer 27, 2013 | 13:34
    No m'agrada gens que Catalunya sigui associada a aquesta beguda que no tan sols és dolentissima per la salut pero que a més està sota un d'aquests lobbies capitalistes sense cap moral...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa