Diumenge 21 d’agost fou el torn de les bandes de música en la mostra de cultura popular que cada dia té lloc a l’UCE. En concret la banda de música de l’Agrupació Musical Rapitenca fou l’encarregada de representar aquesta disciplina musical i a la Federació Catalana de Societats Musicals.

La banda de l’Agrupació Musical Rapitenca fou formada el 1949 amb la fusió de dues bandes que hi havia a la ciutat abans de la Guerra Civil. Actualment la banda està formada per una seixantena de músics i compta amb la seva pròpia escola de música, que nodreix la banda. Des del 1997 la dirigeix el mestre Antoni Josep Alburquerque i Subiratsm, qui té una llarga experiència en direcció, composició i instrumentació. També és el titular de la Banda Federal de la Federació Catalana de Societats Musicals.

Es tracta d’una formació musical molt jove, la mitjana d’edat dels seus membres no arriba als disset anys, i tots ells han passat pel procés de formació musical des dels 4 anys a la pròpia escola de música.

El concert que varen fer a les 20:00h a la seu del Liceu Renouvier el van integrar principalment composicions catalans (sardanes i composicions simfòniques) així com amb alguna peça d’autors americans.

La interpretació fou molt acurada, especialment la composició Persis de James L. Hosay i les Cinc peces de Dmitri Xostakóvitx. No fou menor la interpretació de la resta de repertori, que es concretà en les sardanes: Noces d’or de Ricad Viladesau, Maria de els trenes de Josep Saderra, La lluna i la bruna de Josep Albertí i Busquets, La Moreneta d’Antoni Carceller, la peça simfònica Catalunya durant la Guerra dels 30 anys de Jordi Moraleda, El Cant dels Ocells de Pau Casals, acabant amb un bis sobre cançons napolitanes. Tot l’acte comptà amb la particpació de Pere Manzanares que actuà de presentador i narrador.

Una vetllada molt amena i representativa de com s’estan actualitzant les bandes de música de la nostra terra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa