Tornaveu
L’ENS afronta el Fòrum d’ONG per al patrimoni cultural immaterial

Del 6 al 13 de juny se celebrarà la 1a Conferència Internacional d’ONG acreditades per la Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO.

A banda dels estats membres que prenen part de les Conferències Generals de la UNESCO (recordem que són les sigles d’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura), hi ha tot un conjunt d’entitats (ONG segons la terminologia internacional) el treball de les quals és acreditat per les diferents convencions. Aquesta acreditació els hi permet assessorar i ser escoltades pels òrgans que gestionen les convencions.

Pel que fa a la Convenció per a la Salvaguarda el Patrimoni Cultural Immaterial, l’ENS de l’Associacionisme Cultural fou acreditat de manera definitiva el passat mes de juliol de 2014, una convenció que vetlla per la preservació de la cultura popular i tradicional, l’artesania, el patrimoni etnològic, el folklore… és a dir tot allò relacionat amb el que s’ha identificat com a patrimoni cultural immaterial.

A la trobada, que tindrà lloc a Santa Susanna (municipi del Maresme), s’hi reuniran associacions i entitats internacionalment acreditades així com també entitats catalanes que treballen en aquest camp. El programa (veure document adjunt) inclourà debats i sessions de treball, així com també visites facultatives a mostres del patrimoni cultural immaterial català, com ara els castells i la Patum, entre d’altres.

Les sessions de treball aniran orientades a clarificar els rols de les entitats, aprofundir en la seva organització, objectius i metodologia de treball, el paper dels òrgans d’avaluació, missió i funció de les ONG i del Fòrum, el desenvolupament sostenible…

Per tal de començar a treballar i a identificar els reptes de futur i preparar els continguts a debatre durant la Conferència presencial, s’ha posat en marxa un Fòrum Virtual. En aquest fòrum virtual pot participar qualsevol persona i/o entitat que treballi i desenvolupi les seves activitats dins del que es considera patrimoni cultural immaterial, prèvia inscripció, el resultat del qual serà la matèria base amb la qual es treballarà a la Conferència presencial del mes de juny.

Tota la informació de la Conferència la podeu trobar, fent clic aquí

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa