Tornaveu
L’artesania, un tret cada vegada més distintiu de Catalunya

L’artesania és ofici, és identitat i és internacionalització, una expressió cultural i social que a Catalunya té una llarga tradició a la qual en els darrers temps s’hi ha sumat un segell d’innovació i contemporaneïtat. L’empremta de l’artesania catalana és molt evident, i proliferen actuacions d’artesans i d’empreses artesanes en diferents àmbits productius i creatius, fins i tot en obres tan emblemàtiques de Barcelona com el Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música o la Sagrada Família.

Però com a societat ho hem posat prou en valor? En aquesta línia, el Govern català, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda, ha impulsat el Premi Nacional d’Artesania al Talent Emergent per fomentar i reconèixer la vàlua dels joves talents en el sector artesà, que pretén reivindicar el talent jove com el futur de l’artesania al nostre país, potenciant que l’artesania sigui més visible, coneguda i reconeguda per la societat.

El guardó es lliurarà en la pròxima edició dels Premis Nacionals d’Artesania, que tindrà lloc durant el segon semestre del 2017. Tot plegat queda reforçat amb la 6a Setmana de l’Artesania, que se celebra fins diumenge a Barcelona i arreu Catalunya amb gairebé una norantena d’activitats de caràcter formatiu, divulgatiu, expositiu i participatiu, des de taules rodones i conferències fins a rutes professionals, documentals sobre el fet artesà, concerts amb instruments artesanals, tallers demostratius artesans, i activitats entorn el país convidat, l’Índia.

En aquest enllaç podeu veure aquí el programa complet de la fira d’artesania.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa