Tornaveu
La força de la constància: 11a Mostra d’Entitats dels Països Catalans

Ben bé és cert allò que diuen que cal ser constant i perseverant. Un bon exemple d’aquesta tàctica el tenim amb la Mostra d’Entitats dels Països Catalans. Cada onze de setembre -i són onze els anys que ho vénen fent, la Gent de La Terra organitza el seu/nostre Onze de Setembre associatiu.

Es tracta d’una exposició àmplia i explícita de treballs i projectes al voltant de la nació catalana, la seva societat i la recerca de les seves llibertats individuals i col·lectives, adreçada a tots aquells que durant la Diada surten al carrer a cercar o retrobar referents per a la seva voluntat de treballar pel país, o senzillament a aquells que compleixen amb la seva consciència de catalanitat o dediquen aquest dia a cobrir la seva quota de compromís amb la nació catalana, oferint una tribuna per a molts d’aquells col·lectius que tenen dificultats per arribar en un dia tant adequat a la gent del país i alhora generar o refer contactes amb d’altres grups -contactes que malauradament massa cops no existeixen.

Ara fa uns mesos, l’Enric Fontanals, un dels promotors de la Mostra d’Entitats dels Països Catalans, ja va estar present a les pàgines de TORNAVEU amb una entrevista que ens va permetre conèixer i seguir de prop aquesta iniciativa, callada, perseverant i gairebé anònima que és la Mostra.

L’ENS DE COMUNICACIÓ ASSOCIATIVA hi va ser present amb un ampli estand i comptà amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Catifaires (que ens varen fer una catifa de flors), l’Associació Catalana de Puntaires (amb diferents exemples de puntes de coixí i d’agulla confeccionades in situ), la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya (que van disfressar els més menuts), la Coordinadora de Pastorets (que va oferir-nos la possibilitat de ser un àngel o un dimoni, o Sant Josep o la Verge Maria per un dia), l’Agrupament del Bestiari Popular i Festiu de Catalunya (amb el Drac petit del Poble Nou), així com les publicacions de diferents membres de l’ENS.
Com podreu veure, les fotos que reproduïm són el testimoni gràfic de tot el que es va poder veure durant la darrera Mostra d’Entitats dels Països Catalans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa