Tornaveu
La Flama del Canigó es reinventa al Poble-Sec
Mantenir viu l’esperit de la Flama del Canigó i de la revetlla de Sant Joan és el màxim objectiu que s’han proposat els poblesequins aquest any al barri, ubicat al Districte de Sants-Montjuïc de Barcelona. Algunes de les accions previstes són la lectura d’un manifest, encendre espelmes, fanalets o llanternes des dels balcons i ser més presents que mai a les xarxes socials.

A través del lema “La Flama és Viva, Viu-la”, es convida a tothom qui vulgui a participar-hi activament. L’acte s’iniciarà a les 22.00 hores amb la lectura en veu alta del Missatge de la Flama 2021, promogut per Òmnium Cultural. El manifest, escrit per l’activista associativa Daniela Grau, es llegirà des de les cases. A les xarxes, s’anima a utilitzar l’etiqueta #FLAMACANIGÓ21 per compartir tot aquell contingut de valor relacionat amb la festa.

Al capdavant de la iniciativa al barri hi és la Coordinadora d’Entitats del Poble-Sec (CEPS), que, actualment, aplega al voltant de 80 entitats i associacions de caràcter social i cultural. El president de la CEPS, Antoni Reig, explica la importància de poder tornar a celebrar un acte d’aquestes característiques. “Mantenim tot allò que havíem de fer, però reconvertint-ho i adaptant-ho. Un altre acte important que recuperem aquest any és la Festa Major del Poble-Sec, prevista per la segona quinzena de juliol. No ens aturem”, apunta.

El president de la Coordinadora també remarca la gran tasca que s’ha dut a terme al barri al llarg de tot aquest temps, especialment, en moments tan difícils com la pandèmia.“Al Poble-Sec ens vam activar. Vam haver de fer front a moltes urgències i vam fer més xarxa que mai”.

La Flama del Canigó al Poble-Sec també compta amb la col·laboració activa dels Amics de la Sardana del Poble-Sec, l’Associació Ciclista Montjuïc, el Club Atlètic Running, el Foment Excursionista de Barcelona i la Penya Blaugrana Les Tres Xemeneies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa