Tornaveu
Jornada de debat sobre patrimoni immaterial a la Universitat Rovira i Virgili

Luís Pablo Martínez, tècnic de Patrimoni Cultural de la Generalitat Valenciana, obrirà el programa amb una ponència sobre la regulació dels béns culturals intangibles. Martínez ha coordinat algunes candidatures inscrites a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat segons la UNESCO, com ara el Misteri d’Eix o el Tribunal de les Aigües de València. A continuació serà el torn de la ponència ‘Tot esperant la nova llei catalana del patrimoni immaterial’, a càrrec de l’antropòleg Lluís Bellas.

La segona meitat del programa constarà de dues taules rodones. La primera serà protagonitzada per acadèmics i tècnics: Lluís Garcia Petit (director general d’IPACIM i coordinador de la comissió IPACIM d’ICOMOS Espanya), Carme Oriol (catedràtica de filologia i membre del Consell d’Etnografia de Catalunya) i Rosa Canela (tècnic de la direcció general de Cultura Popular i Associacionisme de la Generalitat). En prendrà el relleu un col·loqui entre Joan Iborra i Rosa Maria Provencio, que ostenten la presidència de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català respectivament. La jornada finalitzarà amb un debat obert.

La jornada se celebra a la primera planta de l’edifici D1 del Campus Catalunya de la URV. Adelaida Moya, directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, farà el parlament de benvinguda. Les inscripcions s’han de formalitzar al correu electrònic [email protected]

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa