Tornaveu
Hi havia una vegada… cultura popular

El Cep i la Nansa està d’enhorabana. L’editorial de Vilanova i la Geltrú, especialitzada en literatura infantil, enguany celebra 20 anys. Dos decennis i més de dues-centes publicacions després, els seus promotors segueixen presentant llibres d’alta qualitat. La cultura popular no ha viscut al marge de l’empenta de l’editorial, que gràcies a la seva tasca ha permès difondre les figures festives catalanes entre els més petits. Així ho acrediten la Petita guia de gegants, la Petita guia de dracs i La Petita guia de singulars de la festa, que en total aglutinen 400 figures festives.

Una aposta per apropar les festes catalanes als menuts que segueix intacte. La col·lecció Festa Va! els hi permet conèixer les tradicions que els envolten de manera divertida. Montserrat Boada ha escrit quatre contes, tots ells il·lustrats per Eva Sans: La castanyada, Les tres llegendes de Sant Jordi. Qui diu la veritat?, La verema i La gran festa del foc. Són edicions pensades perquè els nens puguin gaudir llegint les històries, millorar la comprensió lectora, aprendre lèxic bàsic, i passar una bona estona pintant les pàgines reservades per fer-ho. La darrera obra presentada, La gran festa del foc, inclou un quadern d’activitats per conèixer millor les festes de foc del Pirineu.

Paral·lelament, El Cep i la Nansa està publicant Cercavila, una col·lecció que inclourà tots els balls i entremesos de la festa major. Susana Peix (escriptora) i Sebastià Serra (il·lustrador) són els autors dels tres llibres que s’han publicat fins ara: Diables!, Dracs! i Gegants!

A banda del seu compromís amb la cultura popular, El Cep i la Nansa ha estat reconeguda per l’Associació de Pares de Nens Sords de Catalunya (APANSCE) per haver adaptat contes infantils a la llengua de signes catalana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa