Tornaveu
Gandia acull el III Simposi Internacional de Focs Festius de la Mediterrània

La Casa de Cultura de la ciutat valenciana de Gandia acollirà, entre els dies 13 i 15 d’abril, el tercer Simposi Internacional de Focs Festius a la Mediterrània, organitzat per l’Ajuntament de Gandia, la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana i l’Institut Valencià de Cultura, amb la col·laboració de l’Institut Ramon Muntaner, entre d’altres. El simposi té com a tema central “Els sons del foc: la pirotècnia a les festes”, per a, segons els organitzadors, «analitzar la importància que han jugat els focs pirotècnics en el desenvolupament de les manifestacions festives, tant des del punt de vista etnològic, com artístic i, més recentment, normatiu».

Durant els tres dies de congrés, hi haurà un total de vuit ponències, dues taules rodones i sis comunicacions, que aniran a càrrec d’estudiosos com Josep Vicent Frechina, coordinador de la revista Caramella i investigador en cultura popular; Jesús Peris, de la Universitat de València i l’Associació d’Estudis Fallers; Immaculada Cerdà, de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València; Jordi Bertran, de la Universitat Rovira i Virgili; Joan Garcia, coeter, i Salvador Palomar, de l’entitat Carrutxa, entre altres. Durant els tres dies també es podrà participar en diferents activitats complementàries relacionades amb la temàtica central: l’exposició ‘Rituals de foc’, al Claustre de la Biblioteca Central; demostracions de pirotècnia i de bestiari festiu; el concert de Kepa Junkera, que presentarà el seu últim treball titulat FOK; la visita al Museu Faller de Gandia i la presentació del llibre d’actes del II Simposi que es va celebrar a Reus l’any passat, entre altres.

L’assistència al simposi és lliure i gratuïta, però la inscripció prèvia a les jornades dona dret a rebre’n el dossier. Cal formalitzar-la a: [email protected].

Trobareu el programa definitiu en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa