Tornaveu
Esparreguera serà del 3 al 6 de març la capital europea de les Passions
Prop de 200 representants de Passions de 14 països europeus es trobaran en la 40a edició de l’Europassion amb l’objectiu de compartir experiències i fer valdre aquestes expressions centenàries. L’esdeveniment servirà per presentar la temporada de passions a Catalunya, que després de dos anys molt marcats per la pandèmia, recupera gairebé la normalitat. L’acte central serà dissabte, amb una mostra de cultura popular i la representació de la Passió d’Esparraguera, que estrenarà una nova versió. Abans de l’Europassion, aquest cap de setmana se celebra la FiraPassió, que també recupera el format tradicional.

La trobada europea de passions torna aquest primer cap de setmana de març a Esparreguera, on fa 40 anys va sorgir aquest moviment que agrupa prop de 80 grup de Passions de 16 països. Quasi tots ells –França, Àustria, Alemanya, Bèlgica, Eslovènia, Espanya, França, Itàlia, Polònia, Portugal, República Txeca, Romania i Suïssa, juntament amb Catalunya–, estaran presents a l’esdeveniment, que vol estrènyer els vincles entre els diferents grups, i fer valdre la força de la tradició i la tasca de milers de voluntaris que cada Setmana Santa fan possible aquests espectacles monumentals.

Tres dies d’activitats

Dijous 3 serà la recepció dels participants, però el programa d’activitats començarà de fet divendres, amb una visita de la Cova de Sant Ignasi a Manresa, per commemorar els 500 anys d’estada de sant Ignasi de Loiola a la vila. A la nit, serà el sopar de commemoració d’Europassion, presidit per la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que farà un reconeixement a les Passions fundadores, tres franceses i tres catalanes, les d’Esparreguera, Olesa i Ulldecona.

L’acte central serà dissabte a la tarda, des de la Sala Gran del Teatre de la Passió, amb una mostra de cultura popular i la representació de la Passió d’Esparreguera, en una versió nova de l’espectacle, amb un format reduït a poc més de dures hores i moltes novetats artístiques i tècniques. L’acte comptarà amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, entre altres autoritats.

Amb aquestes activitats donaran el tret de sortida de la temporada de Passions 2022 que s’allargarà fins a l’1 de maig, amb representacions a 17 localitats de Catalunya. Des de la Federació Catalana de Passions, espera que sigui la de la recuperació: després dels dos anys durs anteriors, “s’ha treballat molt per aixecar de nou el teló i nosaltres hem fet tot l’esforç i el treball amb la màxima il·lusió per donar un gran espectacle, i esperem que el públic torni als teatres”, destaca el seu president, Jordi Carapuig.

FiraPassió, la Passió surt al carrer

Com a avantsala de l’Europassion, aquest cap de setmana els carrers d’Esparreguera acolliran la quarta edició de la FiraPassió, l’única fira d’aquest tipus a Catalunya. A més del centenar de parades d’artesania, oficis i comerços, cercaviles, hi haurà diversos espectacles i activitats de cultura popular, com exposicions, vermuts populars, una desfilada dels Armats de Mataró, els espectacles itinerants de L’entrada de Jerusalem i La Festa de la Llum, pels actors i actrius de La Passió o la cursa de relleus Crucificades World Race.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa