Tornaveu
Els més veterans de les colles i la lluita contra la Covid, protagonistes de la Nit de Castells

Però aquesta nit tocava mirar cap al futur i guardonar la feina ben feta en aquest món. Així, un dels premis més estimats, el de la trajectòria, va ser per a Juan Romero, Juanacho, casteller de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, amb sòlida i llarga trajectòria al tronc de les construccions i com a cap de colla. El Premi Especial Nit de Castells 2021 es va atorgar a la gent gran del món casteller, com a símbol d’un dels sectors que més ha patit els terribles efectes de la pandèmia.

La Nit de Castells també va premiar les colles de l’exterior del país pel seu espot Tornarem, que van gravar a l’inici del confinament. Es tracta d’una enginyosa campanya que va comptar amb la participació dels Castellers d’Edimburg, Castellers of London, Castellers de París, Castellers d’Andorra, Castellers de Madrid, Castellers de Mont-real i Castellers de Lo Prado. Hi ha pujat a recollir-lo Juli Peña, dels Castellers d’Andorra.

La Covid-19 també va estar present amb el Premi social a una iniciativa social en temps de pandèmia, que va reconèixer la tasca del rebost solidari dels Castellers de la Vila de Gràcia, que mantenen actiu des dels inicis del confinament com a suport als col·lectius més vulnerables. L’entitat Adifolk va rebre el guardó Ambaixador Castells, per la convocatòria de les trobades internacionals de cultura popular catalana. I en la mateixa gala es van lliurar els Premis Repsol de Fotografia castellera, que aquest cop s’han centrat en imatges de la dècada del 2010 al 2019. Lins Griñó, en categoria professional, i Esteve Moles, en la de votació popular, van ser els guanyadors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa