Tornaveu
El Palau de la Generalitat oferirà un repertori de peces tradicionals per a carilló

Diumenge 7 de juliol, Anna Maria Reverté, actual carillonista del Palau, oferirà un programa farcit de referències folklòriques. El públic podrà gaudir de les cançons tradicionals catalanes La calma del mar, El mariner, La pastoreta Margarideta i Plou i fa sol. Com a colofó d’aquest repertori d’arrel tradicional, Reverté també interpretarà una versió reduïda de l’obra La llegenda de Sant Jordi, estrenada l’any 2000. Una proposta molt aplaudida que alterna les peces musicals amb la narració de la llegenda popular, escrita per l’escriptora Anna de Valldaura.

Tancarà el concert la interpretació de Mijn hert altijd heeft verlangen (El meu cor sempre té desig), del compositor flamenc Pierre de la Rue (Flandes, 1460 – 1530). Segons el divulgador musical Joan Vives, aquesta peça esdevé “tot un homenatge a l’origen del carilló, amb la qual es podrà reviure la dimensió més pura de la seva essència”.

Per assistir al concert, és obligatòria la inscripció al portal habilitat per la Generalitat abans del 5 de juliol.

XXVI Festival Internacional de Carilló de Barcelona

Com és habitual, el XXVI Festival Internacional de Carilló de Barcelona comptarà amb la participació de carillonistes de reconegut prestigi. Concretament, visitaran el Palau de la Generalitat l’australiana Lyn Fuller (20 de juliol), el belga Jasper Depraetere (21 de juliol), el carillonista de la Catedral de Dijon Gildes Delaparte (27 de juliol), i l’esmentada Anna Maria Reverté.

Tots els concerts se celebraran a les nou del vespre. Podeu consultar el programa complet en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa