Tornaveu
El Corpus de Barcelona, Festa Patrimonial d’Interès Nacional

En l’argumentari sobre la declaració, el Govern ha destacat el valor històric del Corpus barceloní, la capacitat -ja des dels seus orígens-per saber hibridar el vessant cívic i religiós en la litúrgia, la popularitat que ha gaudit en els darrers trenta anys, i també l’ou com balla, com a element genuí i idiosincràtic de la capital catalana.

Amadeu Carbó, membre del comitè científic del 700 aniversari del Corpus, destaca que aquesta efemèride ha incentivat l’edició d’una desena de publicacions sobre la simbologia i funció social de la festa. Després que la pandèmia obligués a reduir el programa del 2020 a la mínima expressió, enguany s’ha viscut una gran explosió d’iniciatives vinculades a la festa.

Actualment el Corpus barceloní se celebra entre dijous i diumenge prescriptiu. El programa, organitzat per la Catedral de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, compta amb la col·laboració de la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional de Barcelona Vella i La Casa dels Entremesos, i la participació de nombroses entitats barcelonines.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa