Tornaveu
El Ball de Diables de Reus inicia una campanya de captació de socis

El Ball de Diables de Reus ha engegat una nova campanya, sota el títol Tu també ho pots fer, per tal de captar nous socis i aconseguir més participació en les activitats que organitza. Aquesta campanya és un bon exemple de la importància de l’associacionisme cultural com a motor per canalitzar les inquietuds de la societat civil. La campanya, expliquen els promotors, s’adreça a tots els que vulguin “formar part de la nostra colla”. Han exposat set motius per engrescar tothom a participar.

A través de les diferents propostes que plantegen els Diables de Reus al seu web, tothom que ho vulgui pot convertir-se en un agent actiu que vetlli per la preservació de la cultura popular i tradicional mitjançant un seguit d’activitats lúdiques i festives que el posen en relació amb altres membres de la seva comunitat.

Per impulsar la participació els Diables proposen fer de diable en les actuacions que fa el grup durant l’any a Reus, actuant en una carretillada com la de Misericòrdia o participant a la tradicional Baixada al Santuari. També animen tothom a formar part de La Cabra de Reus, una bèstia de foc “divertida i engrescadora amb més de trenta anys d’història corrent i fent córrer a la gent, tant a Reus, com en altres correfocs de diversos pobles”.

La campanya també anima a fer de “dracaire” amb el Drac de Rues, “un drac amb més de vint anys d’història, que participa a molts esdeveniments, com ara processons, cercaviles, correfocs i d’altres actes a Reus i arreu del nostre país i també més enllà”.
D’altra banda, el Ball de Diables també engresca tothom a actuar a la secció més jove de l’entitat, la Batukada Trokatrons, dedicada a la percussió. Així mateix, proposen a tothom que hi estigui interessat de ser part de la secció de bitlles catalanes amb els Bitllers de Reus, o bé d’associar-se a l’entitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa