Tornaveu
El 15è Comitè Intergovernamental per la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial se celebrarà telemàticament

Des del 2013, quan va ser reconeguda per la UNESCO com a entitat acreditada, l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català (ENS) ha assistit a totes les sessions del Comitè Intergovernamental per la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Entre altres punts, el programa d’enguany (14-19 desembre) preveu l’avaluació de 42 candidatures internacionals que desitgen ser inscrites en la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. El Comitè Intergovernamental també decidirà el nombre d’expressions que podran optar a aquest reconeixement en el cicle 2022-23, quan es preveu que hi optin algunes candidatures catalanes.

També durant aquestes jornades, concretament el 16 de desembre, l’ENS participarà en l’Assemblea General de la ICH NGO Fòrum (Fòrum d’Entitats Acreditades per la UNESCO), durant la qual es debatran les mesures que es poden prendre perquè les entitats guanyin més en els organismes i procediments de la UNESCO. L’any passat es va aconseguir que el Fòrum pogués expressar les seves consideracions en el Comitè Intergovernamental. El Pla de Treball 2021 de la ICH NGO Fòrum preveu la realització d’un informe anual per ser transmès al mateix Comitè, i també una implicació més activa en els informes que aquest realitza sobre el compliment que fan els Estats de la Convenció per la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial.

Com ve sent habitual en els darrers anys, publicarà una crònica diària sobre el desenvolupament del Comitè Intergovernamental i l’Assemblea General de la ICH NGO Fòrum.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa