Tornaveu
Deu videoclips per conèixer el calendari festiu català

Promoure el coneixement sobre el calendari festiu català i donar suport econòmic als creadors vinculats a la cultura d’arrel. Aquests són els dos objectius de la sèrie de deu videoclips encarregats per la direcció general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural. El projecte s’emmarca dins el Pla de dinamització cultural creat pel govern per combatre els efectes de la pandèmia.

Els dos primers enregistraments de la sèrie ja s’han fet públics. Per tractar sobre les festes de Sant Antoni, s’ha recuperat la col·laboració del conjunt musical Inxa Impro Quintet amb la il·lustradora Marina Durany. El Carnaval és el protagonista del segon audiovisual, que ha comptat amb la participació dels músics Carles Belda i Joan, Garriga, el Cor Jove de Sentmenat, la Societat Coral Obrera “la Glòria Sentmenatenca”, la pallassa Luara Mateu, la Colla de Diables “Les Gàrgoles de Foc” i la Colla de gegants i capgrossos de Banyoles.

En la mesura que avanci el calendari festiu, s’aniran fent públics els vídeos que resten, dedicats a la Quaresma, Sant Jordi, Corpus, les caramelles, les falles de Sant Joan, la Festa Verge del Carme, la Festa Major, i les festes a les Mares de Déu de Setembre. La consellera de cultura Àngels Ponsa va destacar que la iniciativa permetria “endinsar-nos en la riquesa i pluralitat de les festes populars i descobrir un patrimoni cultural immaterial inesgotable”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa