Tornaveu
Comença la valoració d’elements que volen ser inscrits a la Llista representativa

Tot seguit es va iniciar l’estudi de les candidatures a la llista representativa del patrimoni cultural immaterial. En total seran 42 els projectes que han arribat a ser sotmesos a la decisió de l’assemblea. Només un d’ells havia estat presentat per Espanya: la festa dels cavalls del vi que se celebra a Caravaca de la Cruz. A diferència d’altres projectes que han estat aprovats sense cap mena de comentari, aquí l’òrgan avaluador havia pres la decisió de retornar-lo al país d’origen, però la intervenció de Brasil ha donat peu a aclariments per part de l’ambaixador Perelló que han provocat nombroses peticions de paraula de diferents països que han estat d’acord amb la posició brasilera i han fet canviar la decisió final. L’alcalde de Caravaca de la Cruz ha estat qui ha donat les gràcies per haver inclòs aquesta festa que involucra la tradició amb el respecte de la natura, la protecció dels animals i tot el que fa referència a indumentària amb brodats significatius, activitats totes elles molt arrelades a la població.

El reggae continua salvant situacions tècniques d’aturada. Les xarxes no sempre fan allò que els humans volem i en un moment donat s’han tallat les connexions (recordem que a més de la mesa de París, la presidència del 15 Comitè està a Jamaica, l’òrgan d’avaluació està en un tercer país, i moltes delegacions diplomàtiques actuen des dels seus països respectius). El secretari Tim Courtis han demanat a la presidenta si ens podia projectar algunes imatges de la música tan representativa del seu país i la resposta ha estat molt ràpida. També amb reggae s’ha donat per finalitzada la sessió d’avui però demà caldrà continuar l’estudi de les candidatures restants.

En paral·lel s’ha celebrat l’assemblea del Fòrum d’ONG que ha aprovat la memòria anual, l’estat de comptes, 1 i ha fet públic el resultat de les votacions per escollir els tres membres de la seva junta directiva que havien de ser renovats aquest any. El nou representant d’Europa occidental i d’Amèrica del Nord serà el quebequès Laurier Turgeon. El Fòrum d’ONG també ha aprovat quatre línies d’actuació per a 2021: l’assessorament del Comitè Intergovernamental, polítiques per enfortir les col·laboracions entre les entitats i millorar la presència d’aquelles zones geogràfiques menys representades, un major seguiment en el procés d’inscripció dels elements culturals en les Llistes Representatives de la UNESCO, i finalment, en funció dels recursos que es disposin, millorar la formació de les mateixes entitats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa