Tornaveu
Andorra la Vella: un mes sencer amb falles

Comença un mes intens per als fallaires d’Andorra la Vella. Com cada any, el juny l’Associació de Fallaires d’Andorra la Vella intensifica l’activitat de cara a l’organització de la cremada de la Nit de Sant Joan i els diferents actes previs que s’hi celebren.

Recerca de l’argolla de Fontargent

Els actes s’inicien el dissabte 4 de juny, amb la recerca de l’argolla de Fontargent per part de les diferents colles de fallaires amb el seu candidat a través d’un joc de pistes. El candidat de la colla guanyadora és investit com a nou Fallaire Major. També els fallaires de llum (nens i nenes fins a 15 anys), amb el mateix tipus d’activitat que els grans, és a dir, a través d’un joc de pistes, escullen el seu Fallaire Menor. L’activitat es du a terme durant tot el matí al fons de la Vall d’Incles.

Taller de falles al Puial

En el marc de la Festa Major del barri del Puial, el dissabte 11 de juny a partir de les 16:30 hores s’organitza a la placeta un taller perquè els fallaires puguin fer-se les falles que rodaran la Nit de Sant Joan. Posteriorment hi haurà una botifarrada de germanor i les actuacions dels alumnes del I Folk Taller de Música Tradicional.

Taller de falles tradicionals

El diumenge 19 de juny durant tot el matí es durà a terme el Taller de falles tradicionals i dinar de germanor. Els fallaires es desplaçaran fins a la Comella per treure l’escorça de beç per elaborar les falles que es cremaran al bateig de foc a la placeta del Puial la mateixa Nit de Sant Joan.

Flama del Canigó i Cremada 2016

El dia 23 de juny, a les 19 hores, organitzat de forma conjunta entre el Centre de la Cultura Catalana i l’Associació de Fallaires, a la plaça del Consell General i davant de les autoritats es farà la tradicional rebuda i repartiment a les diferents parròquies de la Flama del Canigó, així com el relleu de fallaires major i menor.

A partir de les 22:30 hores de la Nit de Sant Joan, amb sortida a la placeta del Puial i després del bateig de foc, els fallaires rodaran les falles pels carrers del Centre Històric d’Andorra la Vella, amb arribada a la plaça Guillemó on el ball de les bruixes, l’encesa de la foguera clouran els actes i l’actuació del Pont d’Arcalís donaran el punt final als actes.

Cal destacar que les falles d’Andorra formen part del conjunt de manifestacions falleres del Pirineu que han estat reconegudes dins la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa