Tornaveu
Un concurs de cuplets amb els versos més enginyosos

Els Pastorets de Folch i Torres, com altres versions de Pastorets, inclouen tradicionalment una cantada de cuplets que permet a la representació situar-se en el context local, històric i social que l’acull tot obrint-se a la participació espontània dels actors i espectadors.

En el marc del programa de celebracions previstes per al centenari de la primera representació d’Els pastorets de Folch i Torres, la Comissió del Centenari dels Pastorets de Folch i Torres vol reconèixer aquesta tradició convocant un concurs de composició de cuplets obert a tothom.

Fins al 15 d’agost els interessats podran presentar les seves composicions a l’adreça electrònica [email protected]. Es tracta que componguin versos amb enginy, en català i que tractin temes no locals. No debades els cuplets sempre han estat un bon instrument per oferir una visió sarcàstica o humorística d’assumptes de política nacional o internacional, de costums, siguin o no relacionats amb els Pastorets.

Després de la recepció de les diferents composicions, se seleccionaran les millors 30 composicions que competiran en un acte que se celebrarà el 18 de setembre al matí al teatre del Centre Parroquial de Sant Feliu de Llobregat. A l’acte, presentat per l’actor Toni Albà, ambaixador del Centenari, hi haurà cantaires que interpretaran els 30 cuplets escollits segons els criteris del jurat: la correcció mètrica, l’enginy, l’oportunitat i l’originalitat.

Ara bé, el públic serà qui tingui l’última paraula, ja que l’acte final comptarà amb tres rondes d’eliminació, fins que quedin els tres finalistes, que rebran les dotacions següents: 250 € (1r premi), 200 € (2n premi) i 150 € (3r premi).

Els interessats podran descarregar-se les bases del concurs, com a document adjunt.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa