Tornaveu
Últimes representacions dels Pastorets arreu de Catalunya
La temporada dels Pastorets és a punt de finalitzar, però encara tot un seguit de poblacions ofereixen aquest tradicional espectacle nadalenc a les seves programacions culturals. Enguany, el municipi del Vendrell, designat com a Capital de la Cultura Catalana 2020, serà l’últim en abaixar el teló el 9 de febrer.

Totes aquelles persones que no hagin pogut gaudir dels Pastorets estan de sort. La tradicional obra nadalenca seguirà representant-se els caps de setmana del mes de gener, i també durant la primera meitat del mes de febrer.

El Vendrell, escollit com a Capital de la Cultura Catalana 2020, serà l’encarregat de cloure la temporada dels Pastorets el diumenge 9 de febrer. La capital del Baix Penedès, a més, està de celebració: compleix cinquanta-quatre anys de representacions de forma ininterrompuda. Les seves últimes actuacions seran aquest diumenge, 19 de gener, el 26 de gener (versió infantil) i el 2 de febrer.

Els Pastorets de Pals posen punt final a 40 anys de representacions

Després de quaranta anys representant els Pastorets amb el text La Flor de Nadal de Francesc A. Picas, la població de Pals (Baix Empordà) tancarà aquesta etapa dissabte 18 de gener, a les 18.00 h, al Pavelló Poliesportiu. Tal com expliquen els mateixos organitzadors, la presa d’aquesta decisió ha estat motivada pel poc relleu generacional.

Mataró: més de cent anys de tradició de Pastorets a la Sala Cabanyes

La capital del Maresme pot presumir d’una llarga història de representacions dels Pastorets. L’obra, que utilitza el text L’Estel de Natzaret de Ramon Pàmies, va celebrar el seu centenari l’any 2017. Les últimes funcions seran aquest diumenge 19 de gener, el diumenge 26 de gener i el 2 de febrer, que és quan tancaran la temporada.

Els Pastorets de Balsareny: any rere any innovant

Al Bages, el municipi de Balsareny incorpora innovacions constants a les representacions de Pastorets. Aquest any, per exemple, el clàssic personatge d’en Rovelló ha estat femení i s’ha anomenat Rovellona. El canvi segueix la línia del ja incorporat amb la dimoni Llucifera, i neix amb l’objectiu d’atorgar més pes a les dones als papers protagonistes. Una altra modificació destacada ha estat la del bosc, que ofereix un nou brancatge que s’ajusta perfectament als canvis d’escenes. L’última actuació d’aquest any es podrà veure aquest diumenge 19 de gener, a les 17.30 h, a la Sala Polivalent Municipal.

Altres poblacions on hi haurà més representacions de Pastorets són l’Ametlla de Merola (19 de gener), Calaf (19 i 26 de gener) i Sabadell (19 de gener).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa