Tornaveu
Tret de sortida del centenari dels Pastorets de Folch i Torres

Dissabte 17 d’octubre a les 11.30h del matí a les escales del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) es durà a terme la presentació dels actes per commemorar el centenari de la primera representació dels Pastorets de Folch i Torres.

A la celebració s’hi trobaran àngels i dimonis dels diferents grups de Pastorets, a més de l’assistència de Ramon Folch i Camarasa, fill de Josep Maria Folch i Torres, i els parlaments de Lenke Kovács, comissària del Centenari dels Pastorets de Folch i Torres, Lleonard del Río, president de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, i Oriol Izquierdo, president del patronat de la Fundació Folch i Torres.

Toni Albà, ambaixador del centenari

El tret de sortida de l’acte del dissabte el donarà l’actor Toni Albà, que serà l’ambaixador de bona voluntat, aquell qui posarà pau entre els àngels i dimonis que hi haurà a les escales del TNC.

Tancarà l’acte una fotografia multitudinària amb un centenar d’àngels i dimonis units. Posteriorment, s’atendrà els mitjans de comunicació.

L’obra més representada en català

La celebració del centenari de la primera representació dels Pastorets de Josep Maria Folch i Torres, el 24 de desembre de 1916, ha estat declarada per la Generalitat de Catalunya com a objecte d’homenatge de l’any 2016. Des de la seva estrena al desaparegut Teatre Pompeia de Barcelona, la versió dels Pastorets de Folch i Torres des d’aleshores ha esdevingut l’obra catalana amb més representacions, un fet que no perd força amb el pas dels anys, ja que un 40% de grups de teatre que representen Els Pastorets ho fan en la versió de Folch i Torres, tal com s’explica a l’article de Tornaveu del passat mes de juliol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa