Tornaveu
Temporada 2022-23 de Pastorets: gairebé 60.000 espectadors

Els Pastorets del Vendrell van posar el punt final, diumenge 5 de febrer, a la temporada 2022-23. Les xifres de participació i assistència han superat amb escreix les previsions de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya (CPC), i també les de les dues anteriors edicions, clarament marcades per la crisi sanitària. 59 entitats, de 47 municipis de Catalunya, han portat els textos a escena.

Comparades amb les dades de la temporada 2021-22, els registres d’aquesta són molt esperançadors pels grups de Pastorets. S’han doblat les entrades venudes (de 28.500 a més de 59.000 €) i s’ha produït un augment considerable de funcions (de 175 a 230). Aquest creixement en el nombre de representacions explica que el col·lectiu hagi guanyat múscul social, passant de 4.000 persones a 6.000 persones implicades en l’organització de les obres: intèrprets, tramoistes, tècnics, músics, responsables de vestuari i maquillatge, etcètera.

Amb aquests números, apunta Josep Peramiquel, “pràcticament es recuperen les xifres d’abans de la pandèmia”. El president de la CPC també subratlla “que hi ha hagut molta energia i notòria qualitat en els espectacles” i que “han retornat les ganes de gaudir d’aquestes representacions col·lectives (…), tant des de dalt dels escenaris com des de les platees”.

IV Ajuts a la investigació “Pastorets de Catalunya”

Fins al 30 de maig es poden presentar candidatures al IV Ajut a la investigació “Pastorets de Catalunya”, convocats per la Coordinadora de Pastorets de Catalunya amb la col·laboració de l’Institut Ramon Muntaner. Segons estableixen les bases, s’hi poden presentar estudiosos vinculats a l’àmbit universitari o a centres d’estudi. La persona becada serà retribuïda amb 3.000 €, i haurà de realitzar una monografia d’entre 100 i 150 pàgines en el termini d’un any. Les candidatures s’hauran de presentar a través del següent formulari.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa