Tornaveu
Pastorets solidaris i a favor del dret a decidir

És el cas dels Pastorets de Girona, que arriben als 33 anys i ho fan plenament actualitzats. Aquest any, el poble de pastors s’haurà d’enfrontar a l’amenaça d’un nou censor romà, que els interpel·larà en una llengua que no és la que ells parlen i els ordenarà que l’emprin i la facin aprendre als nens.

Arran de la indignació dels pastors i la reclamació de poder decidir el seu propi futur, el censor els desaconsellarà deixar l’imperi. En aquest sentit els recordarà que, en cas d’intentar-ho, quedaran condemnats a l’ostracisme en tot el món romà i que seran exclosos de tots els tractats internacionals. Finalment, el funcionari lloarà amb ironia la seva identitat com a “poble treballador” i els convidarà a limitar-se a complir amb les tradicions. “Aixequeu castells!”, els dirà.

Pastorets solidaris

Per la seva banda, Els Pastorets de Calaf es convertiran en els primers Pastorets solidaris amb l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues. Enguany, el Casal de Calaf col·laborarà, donant 1€ de cada entrada venuda, en el finançament de les activitats que formen part del programa Hospital Amic de Sant Joan de Déu destinades a minimitzar el risc d’impacte de l’hospitalització de nens i nenes. També es pot col·laborar amb aquesta iniciativa a través de la fila 0, amb el número de compte: 2013 6045 47 0200024733.

D’aquesta manera, es vol posar un petit gra de sorra en un important projecte a través del qual l’hospital vol traspassar les seves parets físiques per vincular-se més estretament amb la ciutadania.

51 representacions per tota Catalunya

Les entitats membres de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya representaran un total de 51 espectacles en la nova temporada. Els més matiners ja han estrenat els passats 9 i 14 de desembre, però el plat fort serà entre el dia de Nadal i el cap de setmana següent. Només el diumenge, 29 de desembre, els Pastorets es posaran en escena a 41 teatres al mateix temps. Molts es perllongaran fins a meitats de gener i fins i tot hi ha qui manté aixecat el teló fins a primers de febrer.

Les representacions es distribueixen territorialment en una vintena de comarques que abracen tot el territori de Catalunya: del Ripollès al Barcelonès i del Montsià al Baix Empordà. En total, oferiran 217 representacions i mouran aproximadament 5.750 participants entre actors i actrius, cantaires, dansaires, musics, tramoies, tècnics i organitzadors. La Coordinadora de Pastorets preveu una assistència superior als 60.000 espectadors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa