Tornaveu
Pals recupera els Pastorets amb una proposta innovadora

El gener de l’any 2020 els Pastorets de Pals posaven fi a la seva activitat després de quaranta anys d’història. La falta de relleu, la dificultat d’organitzar els assajos i el cansament de la junta van portar a prendre la decisió de fer una aturada indefinida.

Ara, el gener del 2024, tornen amb una versió renovada de la tradicional representació nadalenca amb un text de l’actor i director dramaturg Roc Esquius i Miquel anomenat “Els Pastorets de Casa Nostra”. És un muntatge encarregat per la Coordinadora de Pastorets de Catalunya en el període de la pandèmia de la Covid-19, l’any 2020. El president de la coordinadora, Josep Peramiquel, afirma que és un guió de pastorets del segle XXI que “beu de la tradició, però que actualitza els valors, el context i l’acció”. La proposta vol ser una experiència teatral única combinant el respecte per la tradició amb una perspectiva moderna i dinàmica.

Els Pastorets de Pals arriben amb un equip nou entusiasmat i disposat a tirar endavant el projecte, amb el lema “ho canviem tot per seguir igual”. El seu objectiu és mantenir l’esperit dels Pastorets “preservant les tradicions i expressant l’estima per la terra a través del teatre”. Amb la proposta d’un text adaptat als nous temps, volen fer evident l’evolució d’una tradició des d’una òptica ampla, oberta i actual.

L’obra “Els Pastorets de Casa Nostra” es representarà el pròxim 27 de gener en una sola funció al pavelló poliesportiu de Pals.

Quaranta anys sense interrupció

Més de dues generacions de joves de Pals han format part dels Pastorets, amb el text “La flor de Nadal” de Francesc d’Assís Picas i sempre sota la direcció de Francesc Roig. Els primers anys ho feien a la modesta sala de Can Clavaguera i anys més tard a l’escenari del pavelló de Pals. Els Pastorets es van fer sense interrupció des del 1979 fins al 2020.

Els Pastorets de Pals, juntament amb els del Vendrell, tancaran una temporada que ha comptat amb més de dues-centes cinquanta funcions repartides per cinquanta-dos municipis del territori català, amb la participació de seixanta-tres grups teatrals i amb una previsió d’uns seixanta mil espectadors.

Més notícies
Foto de família dels Pastorets en la presentació de la temporada, des de la Casa dels Entremesos │ Foto: Elena Calzada
Propostes clàssiques i nous formats en la nova temporada de Pastorets
Notícia: Propostes clàssiques i nous formats en la nova temporada de Pastorets
Comparteix
Es faran més de 250 funcions en una cinquantena de ciutats i viles catalanes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa