Tornaveu
Més de 60.000 espectadors a la darrera temporada de Pastorets

Amb aquesta xifra, els grups que integren la Coordinadora de Pastorets de Catalunya mantenen el volum de públic de les darreres temporades. El president de l’entitat, Lleonard del Río, apunta que “és una molt bona notícia ja que cada vegada hi ha més oferta d’activitats culturals per Nadal”.

Els Pastorets són un fenomen cultural i social a Catalunya com ho demostra l’elevat número de persones que s’hi impliquen any rere any. Aquesta temporada, per exemple, s’han mobilitzat a dalt i darrere l’escenari unes 7.000 persones entre actors i actrius, responsables de vestuari, maquillatge, tramoies o encarregats de decorats.

La Coordinadora de Pastorets de Catalunya ha sumat enguany dos grups nous: el de l’Espluga de Francolí i el del Centre Sant Pere Apòstol de Barcelona. Aquesta temporada també ha servit per anotar un rècord de públic d’alguns grups: és el cas dels Pastorets de la Faràndula de Sabadell que han superat els 6.100 espectadors.

Els Pastorets al Palau de la Generalitat

Un altre dels grups protagonistes de la temporada ha estat el de Súria que va rebre, el 29 de desembre, la visita del president de la Generalitat, Quim Torra. En el seu parlament, va assegurar que de cara a la propera temporada 2019-2020 es tornaran a fer Pastorets al Palau de la Generalitat tal i com ja es van fer el 2016 coincidint amb el centenari dels Pastorets de Folch i Torres i la commemoració del 90è aniversari del grup bagenc.

Pel president de la Coordinadora de Pastorets “aquest anunci és una notícia excel·lent, ja que permetria reeditar una acció que va tenir molt bona acollida i que posa de manifest que els Pastorets és una tradició de país, ja que és una manifestació cultural que rarament es troba fora de Catalunya”.

Per la seva banda, els Pastorets d’Igualada han commemorat enguany el seu 60è aniversari, i el mateix 29 de desembre van fer L’Infern més gran de Catalunya i van cremar l’Ajuntament anoienc en un espectacle visual que va comptar amb diferents grups de dimonis i diables convidats.

Pèrdues

El món dels Pastorets ha viscut també notícies negatives en els darrers mesos. Per una banda, la mort a l’estiu de Francesc d’Assís Picas, autor del text La flor de Nadal, representat a l’Ametlla de Merola i que va rebre l’any 2007 la Creu de Sant Jordi. I, d’altra banda, la mort de Ramon Folch i Camarasa, fill de Josep M. Folch i Torres i autor de diverses adaptacions del text del seu pare, el més representat de Catalunya. Folch va ser l’impulsor de la celebració del centenari de l’estrena d’Els Pastorets o L’Adveniment de l’Infant Jesús l’any 2016.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa