Tornaveu
L’Espluga de Francolí acollirà el 4t Congrés de Pastorets de Catalunya

La propera edició d’aquest esdeveniment, que organitza la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, se celebrarà per primer cop a les comarques de Tarragona, en concret a L’Espluga de Francolí (Conca de Barberà), i tindrà el Teatre del Casal com a epicentre. Així ho va escollir dissabte el jurat, que va optat per aquesta candidatura tant pel “seu compromís” com “pel seu valor afegit a l’hora de proposar activitats i espais”, amb propostes que permetran innovar en alguns dels actes previstos, com els d’obertura i de cloenda. El jurat també va valorar positivament la resta de candidatures, com la vila de Navarcles – Pastorets de Navarcles, els Pastorets Terrassa i els Pastorets de Sant Feliu de Llobregat – Companyia del Carme.

Al congrés s’espera que participin centenars de persones de grups o entitats d’espectacles de tot Catalunya, i que esdevingui un espai d’intercanvi i reflexió al voltant del fenomen dels Pastorets, tal com ho van ser les anteriors edicions: l’any 1984 a Vilafranca del Penedès, el 2000 a Cardona, i el 2009 a Mataró. Amb més de 300 assistents, el darrer congrés va esdevenir un moment de referència en el context dels Pastorets, tot posant sobre la taula tant temes de treball com reflexions al voltant de temes com d’aquest fenomen

Segons explica el president de la Coordinadora, Lleonard del Rio, deu anys després de la trobada de Mataró, en el congrés de l’any vinent es revisaran temes com l’evolució de la forma d’entendre el consum cultural i l’oci, l’encaix de les tradicions en el món actual i les arrels litúrgiques de l’espectacle, així com les tècniques i elements de l’espectacle, que van des del teatre fins a la dansa i altres elements culturals.

Les ponències i sessions de treball del congrés és el punt de treball actual de la comissió del congrés, per la qual cosa es convida a qualsevol persona interessada a contactar amb la Coordinadora de Pastorets per proposar temes o ponències que es vulguin incloure.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa