Tornaveu
La temporada de Pastorets tanca amb 60.000 espectadors

La temporada de Pastorets de Catalunya va baixar el teló ahir a la tarda a El Vendrell amb un total de més de 60.000 espectadors. En total, els 55 grups de Pastorets agrupats a la Coordinadora de Pastorets de Catalunya han fet 231 representacions arreu del país i han mobilitzat a més de 6.000 persones que, de manera voluntària, fan d’actors, tramoies, responsables de vestuari, maquillatge, etc.

Des de la Coordinadora es fa una valoració molt positiva de la temporada. Pel seu president, Lleonard del Río: “Aquest gran nombre d’espectadors demostra que el fenomen no passa de moda i que tenim un públic fidel que repeteix any rere any”. “Els Pastorets són una tradició molt nostrada del cicle de Nadal, igual que ho poden ser les trobades familiars d’aquesta època, el tió o els Reis”, remarca del Río, que també explica que la gent ja ho espera i assisteix a les representacions amb ganes de conèixer les novetats tècniques, escenogràfiques, de vestuari i al text que les diferents representacions incorporen any rere any.

Propera temporada

La temporada vinent serà la número 100 dels pastorets de Folch i Torres que es van estrenar al desembre del 1916. És per això que la Coordinadora de Pastorets de Catalunya que continua sumant grups a l’organització, ja treballa conjuntament amb la Fundació Folch i Torres en l’organització de l’efemèride.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa