Tornaveu
La Covid no atura Els Pastorets de Catalunya, que recuperen gran part del públic

Aquestes xifres suposen un creixement de públic del 200% respecte de la temporada anterior i d’un 75% pel fa al nombre total de representacions. Malgrat les bones xifres, encara s’està només a la meitat de les xifres prèvies a la pandèmia.

Segons el Coordinador General de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, Josep Peramiquel, “les dades demostren que estem en el bon camí de la recuperació, però com passa en la resta del sector teatral i amb els aforaments reduïts, encara estem lluny de les xifres de públic habituals”. Peramiquel també agraeix “l’enorme esforç que han fet els grups per poder esdevenir l’oasi cultural i nadalenc on el públic ha pogut esbargir-se de les notícies negatives, i ho ha fet de manera segura i gaudint d’una tradició tan genuïna com són els Pastorets”.

Des de la Coordinadora s’ha donat suport als diferents grups per trobar les solucions més adients per cada cas i s’han marcat pautes per ajudar a trobar l’encaix entre la normativa sanitària i el fenomen cultural i nadalenc.

En total, s’estima que unes 4.000 persones –entre actors i actrius, tècnics, tramoistes, responsables de vestuari i maquillatge, músics, etc.– han fet possible les representacions de la temporada 2021-2022. La majoria s’han pogut mantenir gràcies al doblament del repartiment o a la formació d’actors i actrius polivalents que poden fer diferents papers del repertori. Tot i això, en alguns casos s’ha hagut d’ajornar o suspendre les representacions.

Acabada la temporada, la Coordinadora treballa per ultimar els detalls del IV Congrés de Pastorets de Catalunya, que tindrà lloc a l’Espluga de Francolí el 12 de març. La trobada reunirà actors, directors, companyies amateurs i professionals, equips artístics i tècnics, investigadors i activistes per intercanviar experiències i coneixements i fomentar el debat al voltant d’aquesta representació nadalenca.

II Ajut a la Investigació

La doctora en filologia catalana Lenke Kovács ha estat la guanyadora de la segona edició de l’Ajut a la Investigació Pastorets de Catalunya, amb el projecte Les arrels medievals dels Pastorets. Edició i anàlisi dels primers textos del teatre nadalenc català. Kovács, professora a la Universitat de les Illes Balears i membre de l’Institut d’Estudis Hispànics en la Modernitat, fou la comissaria del Centenari dels Pastorets de Folch i Torres l’any 2016. Està previst que el treball guanyador es presenti públicament a la tardor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa