Tornaveu
La Coordinadora de Pastorets fa balanç i renova equip directiu

La Coordinadora de Pastorets de Catalunya el 8 d’abril ha celebrat la seva Assemblea General. Un moment en què toca fer balanç de la temporada que comença el desembre del 2016 i es perllonga fins al gener d’aquest any. Una temporada que ha estat impregnada per la implicació de la Coordinadora en els actes de commemoració del centenari de la primera representació dels Pastorets de Josep M. Folch i Torres.

A més, a l’ordre del dia de l’assemblea, celebrada a La Palma del Cervelló (Baix Llobregat) i que ha aplegat 17 grups de Pastorets, hi havia la possibilitat de renovar mandat de l’actual president Lleonard del Rio i Torrents. La totalitat dels grups han votat a favor de la candidatura presentada per del Rio i també pel grup de candidats a membres de junta que majoritàriament l’han acompanyat en el darrer trienni.

Amb la confiança dels seus renovada, el president ha presentat un balanç positiu dels treballs de la Coordinadora de Pastorets en els darrers anys, de manera que ha aconseguit augmentar la presència i millorar les quotes i la qualitat informatives del fenomen d’aquest espectacle que constitueix un element patrimonial de la cultura del país de gran vitalitat i vigència.

Més de 240 representacions

En el període del desembre del 2016 i gener del 2017 passats, els Pastorets federats a la Coordinadora, en un total de 240 representacions, van moure més de 5.800 participants i més de 61.000 espectadors, en més de 50 poblacions repartides per 23 comarques, arreu de Catalunya.

En el decurs de l’assemblea va dedicar-se especial atenció a fer memòria de tot el treball realitzat entorn de la commemoració del Centenari dels Pastorets de Josep M. Folch i Torres (1916-2016), que va aconseguir fites rellevants com la representació conjunta de Pastorets a Palau de Plegamans (1 d’octubre), l’excepcional posada en escena al Palau de la Generalitat (27 de novembre) i l’acte de tancament a Montserrat (10 de desembre).

L’assemblea de grups de Pastorets del passat 8 d’abril, ha comptat també amb una xerrada de Joan Morros, president d’El galliner, associació d’espectadors que gestiona la programació d’espectacles del Teatre Kursaal de Manresa, que ha reflexionat sobre la captació de nous públics.

La nova junta directiva

La junta directiva de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, presidida per Lleonard del Rio i Torrents (Els Pastorets d’Igualada) va quedar composta també amb les següents persones: Mateu Fité (L’Ametlla de Merola), Ramon Carreté (Balsareny), Joan Ribas (Girona), Josep Soler (Manresa), Imma Llorens (Mataró), Josep M. de Ramon (Mataró), Marissa Gusart (Navarcles), Vicenç Gurrea (Santa Perpètua de Mogoda), Josep Peramiquel (Súria) i Josep Porta (Vilanova i la Geltrú).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa