Tornaveu
La Coordinadora de Pastorets de Catalunya estrena web

A pastoretsdecatalunya.cat s’hi podrà consultar les més de 250 representacions de cada temporada de pastorets, el directori d’entitats que organitzen les funcions arreu del Principat i la relació de textos coneguts de l’obra més popular de Catalunya. A més, també s’hi anunciaran notícies de la Coordinadora – trobades, fotoconcurs, ajuts a la investigació, congressos- i de les entitats membres. Entre aquelles, destaca l’organització del IV Congrés de Pastorets de Catalunya, previst el 12 de març de 2022 a l’Espluga de Francolí.

Més enllà d’oferir informació d’actualitat, en el web també es repassa l’arrelament històric dels Pastorets: les primeres representacions a Catalunya (documentades el 1678), els textos més antics que s’han conservat dels segles XVIII i XIX, i més recentment, la dignificació de les obres gràcies als textos contemporanis de Frederic Soler Pitarra, Lluís Millà, Francesc d’Assís Picas, Ramon Pàmies i Josep Maria Folch i Torres.

En la secció Què són els Pastorets?, la Coordinadora reivindica que, a més de ser una eina de relació i cohesió social, els grups treballen amb un gran rigor escènic i constitueixen una escola de teatre de primera magnitud. “Els Pastorets i la cultura popular -defensen des de la CPC- no són elements fòssils, ans al contrari, estan vius, es transformen i s’alimenten constantment de noves aportacions. Si no fos per aquesta constant adaptació, com s’entendria la seva pervivència al llarg dels anys i la vitalitat que expressen actualment?”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa