L’adolescent que actuarà per primera vegada davant la gent del seu poble; la dona que fa quaranta anys que fa d’apuntadora; l’avi que cada any assisteix a la funció, se sap el paper de memòria, i xiuxiueja els errors de l’elenc al seu company de seient… Els Pastorets són la representació més arrelada del panorama dramatúrgic català, i probablement també la que més pertinença genera entre les persones que la representen o contemplen. La quarta edició del fotoconcurs “Els meus pastorets”, convocada per la Coordinadora de Pastorets de Catalunya (CPC), vol immortalitzar tots aquests moments tan emotius. Totes les persones interessades poden presentar un màxim de tres fotografies fins al 15 de febrer omplint el següent formulari.

Segons estableixen les bases, les fotografies poden retratar qualsevol aspecte dels Pastorets. La representació de l’obra, però també el seu entorn artístic, tècnic i humà. El jurat, format per fotògrafs reconeguts, valorarà la transmissió de l’esperit dels Pastorets, la creativitat i originalitat de la imatge, així com la seva qualitat artística i tècnica. Amb la voluntat d’incentivar la participació, es permetrà qualsevol procediment tècnic (càmera digital, analògica, telèfon mòbil o altres), format (color, blanc i negre, sèpia) o retocs informàtics. Els únics requisits obligatoris són formar part d’un grup associat a la Coordinadora, lliurar la fotografia en alta resolució, i abstenir-se de presentar imatges panoràmiques o en sèrie.

Convocant “Els meus pastorets”, la Coordinadora de Pastorets de Catalunya persegueix tres objectius principals: disposar de bones fotografies per difondre les actuacions i millorar la imatge pública dels Pastorets, desenvolupar una exposició itinerant sobre el “fenomen Pastorets” i documentar històricament l’evolució de les representacions.

El veredicte del jurat es farà públic en la Trobada de Pastorets que tindrà lloc el 17 de març de 2018 a Valls. Caldrà esperar fins llavors per conèixer els tres premiats, que seran recompensats amb 250€, 200€, i 150€ respectivament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa