Tornaveu
Els Pastorets oferiran prop de 200 representacions aquest Nadal
Teatres i sales d’assaig i grups de Pastorets d’arreu de Catalunya ultimem els preparatius per arrencar, el dissabte 18 de desembre, la temporada 2021-22. En total s’estima que una cinquantena de grups faran unes 200 representacions, el doble de la temporada passada, marcada clarament per les restriccions imposades per la Covid-19. Més del 80% dels grups que conformen la Coordinadora de Pastorets de Catalunya oferiran representacions enguany, doblant xifres de l’any passat, però encara lluny de recuperar el volum de grups i representacions d’abans de la pandèmia.

Aquest dimecres la Coordinadora de Pastorets ha donat el tret de sortida a la nova temporada, amb una presentació simultània feta a Berga, L’Espluga de Francolí, Manresa, Terrassa i Valls. L’acte va voler simbolitzar la diversitat i diàspora de grups que hi ha arreu del país, ja que s’han programat prop de 200 representacions a una cinquantena de municipis de tot Catalunya.

Després de la temporada atípica de l’any passat, marcada per diferents adaptacions i propostes alternatives, la principal novetat d’enguany és la recuperació de la normalitat, ja que la majoria de grups que no van poder fer representacions tornaran a pujar a l’escenari. Així i tot, es mantenen algunes mesures de seguretat, com la mascareta, assajos en grups reduïts o reducció del nombre de persones dalt l’escenari. A Berga, els Pastorets repetiran l’aposta de l’any passat, amb un espectacle immersiu per diferents espais del centre històric de la ciutat. I a Mataró també mantindran el format de l’any passat, ‘Els Pastorets com mai els has vist’, un espectacle més reduït i proper i amb posada en escena molt més contemporània.

Des de la Coordinadora de Pastorets, destaquen l’esforç que s’ha fet per part dels grups per recuperar la normalitat de les representacions i fer valdre la tasca que fan, de manera altruista, les prop de 6000 persones que conformen aquest moviment social. El coordinador general, Josep Peramiquel, ha fet una crida a gaudir d’aquesta tradició, i ha recordat que “és un espectacle complet i únic que combina la música, dansa, teatre, història i cultura popular”, i ha insistit que la cultura és segura.

La temporada es tancarà el 13 de febrer amb Els Pastorets del Vendrell i El primer Nadal dels Pastors, adaptació lliure del text de mossèn Rossend Fortunet. Trobareu la informació de totes les representacions a la pàgina web de la Coordinadora, www.pastoretsdecatalunya.cat, que han renovat per complet aquest any.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa