Tornaveu
60.000 espectadors han gaudit de la temporada de Pastorets

216 representacions, 6.000 persones directament implicades en la seva organització (actrius, actors, tramoies, tècnics, etcètera) i més de 60.000 espectadors a tot Catalunya. Són les xifres de la Temporada de Pastorets 2017-18. Des de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, destaquen que enguany s’ha volgut reivindicar la pluralitat del fenomen dels Pastorets tant pel que fa al nombre i diversitat de poblacions on es fan, les diverses versions que se’n representen, així com la diversitat de de les persones que fan possible que els Pastorets segueixin sent una de les tradicions nadalenques més arrelades i esperades per petits i grans”.

10 anys de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya

Enguany, la Coordinadora de Pastorets de Catalunya ha celebrat el seu desè aniversari. Es va fundar l’any 2007 per aglutinar els grups que representen Pastorets arreu de Catalunya. És una federació d’entitats que té com a objectiu establir un espai de relació i intercanvi entre els diferents grups responsables de les representacions de Pastorets, donar difusió als Pastorets com a element patrimonial de la nostra cultura, potenciar la formació i estudiar i fomentar la recerca del fenomen Pastorets. Al llarg d’aquests 10 anys, més de 580.000 espectadors han vist alguna dels 2.000 representacions que s’han fet arreu de Catalunya.

Amb motiu del desè aniversari, la Coordinadora ha comptat amb la complicitat del dibuixant Manel Fondevila que ha estat l’autor d’una imatge commemorativa que s’ha plasmat en unes samarretes que s’han distribuït entre els grups que conformen aquesta federació d’entitats i que reivindiquen la pertinença al fenomen Pastorets.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa