Tornaveu
Neix un banc digital de bones pràctiques públiques en l’àmbit cultural

Un contenidor d’experiències, projectes, recursos i eines a disposició dels gestors culturals que, des de les administracions públiques, posen al servei dels ciutadans projectes i propostes en un món on els intangibles com el talent, la bellesa artística o les emocions fan impossible aplicar fórmules preestablertes, de manera que es requereix voluntat i capacitat de treball col·lectiu per oferir un bon servei públic en aquest àmbit. Un compendi d’exemples, de referències, de casos concrets que puguin orientar i servir de guia, de pauta o d’inspiració per a projectes propis, bé per a trobar-hi paral·lelismes, per identificar millor particularitats o per obrir noves possibilitats.

Les bones pràctiques, a l’abast de tothom

Tot això és el punt de partida del Banc de Bones pràctiques en cultura que s’ha posat en marxa per iniciativa de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona i que s’emmarca dins el projecte Cultura transformadora, impulsat per la mateixa institució per conscienciar, formar i donar poder als professionals i a la ciutadania per a l’assoliment de l’Agenda 2030. L’objectiu del Banc de Bones pràctiques en cultura és visibilitzar processos i maneres de fer que resulten rellevants i aporten una mirada nova. Es tracta de posar en valor aquells aspectes nous que es poden incorporar en un projecte ja consolidat com pot ser la sostenibilitat, la mirada de gènere, l’equitat, l’ampliació de públics, etc. I, alhora, també recollir noves propostes culturals majoritàriament de la demarcació de Barcelona on la iniciativa, part del fons o l’organització, sigui principalment d’àmbit públic.


L’impuls al nou Banc de bones pràctiques en cultura aplega un centenar d’iniciatives i bones pràctiques dels diferents àmbits culturals (Acció cultural, Arts escèniques, Arts visuals, Audiovisual, Biblioteques i lectura pública, Cultura científica, Cultura popular, Literatura i edició, Música, Patrimoni cultural, Pensament, filosofia i humanitats). Per a la selecció de les bones pràctiques s’ha tingut en compte els criteris que han fet servir altres bancs com el Banc de bones pràctiques de Governs Locals o el mateix banc de bones pràctiques de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. Aquests eixos són la innovació, la transferibilitat, el reconeixement tècnic i social, la sostenibilitat ètica i la responsabilitat social. També es té en compte la governança, l’organització i la comunicació, així com el seu impacte cultural, social, econòmic i mediambiental.

Si teniu coneixement d’una bona pràctica que es pugui incorporar al Banc, el podeu  comunicat a [email protected]

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa