Tornaveu
La temporada 2022 de les penyes taurines supera les xifres prepandèmiques

Després de dos anys de parèntesi forçós, l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de Terres de l’Ebre (APCTTE) va poder celebrar la IX Gala Taurina de les Terres de l’Ebre. La vetllada, dissabte 11 de febrer al Delta Hotel de Deltebre, va comptar amb l’assistència de la directora de Serveis Territorials de Cultura de les Terres de l’Ebre Victòria Almuni.

Santi Albiol, president de l’APCTTE, va destacar que “s’han superat les xifres respecte de la temporada 2019”, la darrera no afectada per la covid-19. En concret van organitzar-se 469 espectacles, és a dir un increment de 6,59 % d’espectacles programats en comparació a tres anys enrere.

Abans del sopar de germanor, l’Agrupació va voler fer un reconeixement a les entitats que han complert un aniversari especial en el trienni 2020-2022. També es va atorgar una menció especial a la Penya Taurina Les Faraones d’Alcanar, integrada per més de cent sòcies, l’única entitat de la federació integrada exclusivament per dones. La gala també va ser precedida per una tertúlia taurina amb la participació de Javier Tarin, president de la Plataforma per a la Defensa de la Tauromàquia Tradicional, entitat que va rebre el I Premi Terres de l’Ebre 2022 al Projecte de Major Difusió.

A més d’aquest guardó de nova creació, l’APCTTE també va lliurar tretze premis per reconèixer els millors animals, proves, desafiaments entre ramaderies, cartells i tarda de vaques. El concurs de Fotografia de Terres de l’Ebre 2022 va comptar amb la participació de catorze fotògrafs i 51 instantànies presentades. Els guanyadors han estat Julià Riba per Tradicions (Millor Fotografia de Bou al Camp a Catalunya), Lluís Esteve per Los caminos siempre seran nuestros (Millor Fotografia de Bou al Camp en l’Àmbit Nacional) i Abel Fernàndez per Encant Especial (Millor Fotografia de les Festes amb Bous a Catalunya).

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Rafel Comes a febrer 16, 2023 | 14:36
    Rafel Comes febrer 16, 2023 | 14:36
    és molt trist que encara es consideri cultura popular espectacles basats en el patiment d'animals i que això es faci a terres catalanes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa