Tornaveu
La cultura popular, protagonista de la Festa Major de Sabadell

Un any més, la Festa Major de Sabadell comptarà amb la participació d’una gran varietat de col·lectius de cultura popular. Activitats solemnes, altres de creació recent que destaquen per la seva originalitat, i també actes amb el punt informal que demana qualsevol festa grossa. El programa (1-4 setembre) preveu gairebé una quarantena de propostes tradicionals per a totes les edats.

El primer plat fort de la Festa Major serà el Seguici d’Inici de la Festa Major (dijous 1), iniciativa impulsada el 2021 per una desena de colles de la ciutat. Entre altres, hi participaran els elements d’imatgeria creats els darrers anys: l’àguila, el lleó, la víbria, la mulassa i els cavallets cotoners.

Dissabte 2 de setembre, s’exposaran totes les figures -i el respectiu vestuari- al Casal Pere Quart. El mateix dia està previst la cercavila de Festa Major, a la conclusió de la qual se cedirà el protagonisme a les colles de diables, amb l’organització dels versots, el correfoc i la cercavila de bèsties de foc.

L’endemà, diumenge 3, no defallirà el ritme d’actes tradicionals. En horari matutí, tindrà lloc la galejada de trabucaires, la 30a Trobada de Puntaires, la Plantada de Gegants i la Jornada Castellera, amb la participació dels Castellers de Sabadell, els Minyons de Terrassa i els Castellers de Barcelona. Després de dinar, l’avinguda Francesc Macià acollirà els esperats concursos de menjaflams, titius i garrotins. Al mateix emplaçament, dilluns 4 se celebrarà les populars proves d’enginy i força el  Saballut de Ferro: curses de sacs, estirar corda, cobrir persones amb sorra, transportar un farcell de llana, etcètera. El programa de la Festa Major 2023 posarà el punt final amb un seguici de cloenda, una mostra de balls dels elements que hi ha participat, i l’habitual castell de focs des del Parc de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa