Tornaveu
Vic acollirà del 25 al 27 de març el III Congrés Internacional dels Jocs en la història

Entre el 25 i 27 de març de 2022, la capital d’Osona albergarà el III Congrés Internacional Els Jocs en la Història. Les propostes de comunicacions s’han d’enviar al correu electrònic [email protected], indicant el nom i cognoms de l’autor, el seu telèfon i adreça electrònica, el títol de la comunicació, i un breu resum (màxim 500 paraules) d’aquesta.

Des del joc reial d’Ur, considerat el primer joc de tauler de la història, al qual jugaven els sumeris a l’antiga Mesopotàmia, fins als darrers videojocs de realitat virtual, els jocs han format part de totes les societats i cultures, són una part essencial de la condició humana. Amb la voluntat de posar el joc en el centre del debat, i de reconèixer aquest paper central al llarg de la història, va néixer l’any 2012 aquest congrés, que ara arriba a la tercera edició.

Organitzat per la Universitat de Vic, la Federació Catalana de Jocs Tradicionals, la CIA Companyia de Jocs l’Anònima i l’Institut Ramon Muntaner, el congrés ha estructurat el programa en tres eixos temàtics. El primer apartat reflexionarà sobre la poca visibilització del joc, i sobre com millorar-ne la comunicació i el seu reconeixement. El segon eix tractarà sobre les professions del joc, i convidarà creadors, ludoteques, artesans, empreses i associacions a compartir problemàtiques i experiències, projectes d’èxit i de fracàs. En el tercer bloc posarà sobre la taula l’organització social al voltant del joc, incidint especialment en el gènere, les generacions o les estructures associatives.

Paral·lelament, hi haurà un espai dedicats als jocs històrics, com les miniatures i les reconstruccions històriques, i diverses activitats lúdiques, per exemple, una visita nocturna a Can Guixot de 8 iun joc en l’entorn del Museu Episcopal.

L’esdeveniment reunirà un ampli nombre d’experts de diversos àmbits. Entre ells, l’antropòleg Carlos Suari, que oferirà la conferència inaugural; Oriol Comas, exdirector del Festival de jocs Dau Barcelona; Víctor Baroja, el president de la Federació Catalana de Jocs Tradicionals i professor de la Universitat de Vic; Imma Marín, presidenta de l’Associació Internacional pel Dret dels Infants a Jugar, i el folklorista Amadeu Carbó.

Les inscripcions s’han de fer a través del formulari online fins al 21 de març.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa