Tornaveu
Un taller convida a explorar i recrear els jocs de la nostra infància

Víctor Baroja acostuma a recordar que “Som el que juguem”: “Les persones juguen, els pobles juguen, i tot aquest bagatge lúdic -amb els gestos, el vocabulari, les normes- va quedant al conscient i a l’inconscient, propi i col·lectiu… Tot el que juguem va deixant un pòsit, que anomenarem memòria lúdica”. Aquella memòria ens permet reconèixer-nos en una generació, ens vincula amb el passat i amb els altres i ens arrela amb el territori.

El president de la Federació de Jocs Tradicional explica que el taller partirà de la pròpia memòria lúdica, recordant a què jugàvem en la nostra infància –des de baldufes, bitlles, io-ios fins a saltar a la corda o circuits de xanques– per acabar en la memòria col·lectiva. El programa estarà estructurat en tres blocs: al febrer, es tractarà sobre ‘Memòria lúdica. A què recordem haver jugat?’; al març s’explorarà el repertori de joc tradicional: com construir un repertori de jocs moderns i tradicionals, i a l’abril s’animarà els participants a fabricar els seus propis jocs i joguines, com per exemple patacons.

El taller, que compta amb la col·laboració de l’Institut Ramon Muntaner i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, s’adreça a totes les persones interessades en el joc, la història i el patrimoni. Les sessions es faran el darrer dijous de mes a la tarda, a través de la plataforma Tellfy. La inscripció és gratuïta i es pot fer a través l’enllaç següent: https://tfy.to/jocs-tradicionals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa