Tornaveu
‘Enjogassades’, nou espai radiofònic sobre els jocs tradicionals

Tomàs Ginestra, responsable de comunicació de la FCJT i conductor del programa, explica que Enjogassades farà un recorregut setmanal pels jocs tradicionals –des del bèlit, la lluita del bac o les bitlles araneses– i també per les entitats i associacions que els impulsen, com poden ser els Foners Catalans, la Companyia de Jocs l’Anònima o l’Associació Cultural del joc del Bèlit. Es podrà escoltar a les plataformes iVoox i Soundcloud.

El primer capítol d’Enjogassades, Morra ha entrevistat Víctor Baroja per conèixer la història i la feina de la FCJT, que treballa des del 2017 per recuperar i mantenir vius aquells jocs que “abans s’havien jugat moltíssim i que han entretingut generacions i generacions de persones”.

En l’entrevista, Baroja ha explicat que la pandèmia ha impactat molt “en l’essència” de la federació, perquè “la nostra activitat principal són en els carrers i les places, les trobades amb la gent”. Però també ha apuntat que aquest temps ha estat una oportunitat per “repensar-se”, i en molts casos el carrer s’ha suplert per l’espai virtual, amb moltes trobades i jocs en línia: “L’objectiu era que durant la pandèmia no es deixés de jugar, i hem entrat dintre de les cases, hem fet jugar a les famílies, i això ens ha fet molt feliços”.

El conductor avança que el pròxim capítol estarà dedicat al bèlit, un joc és especialment popular a Girona, on des de l’any 2005 l’Associació Cultural Va de Bèlit va recuperar-lo al barri de Sant Narcís.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa