Tornaveu
El joc tradicional, un aliat perfecte per portar millor el confinament

Entre l’àmplia proposta de jocs que es presenta, destaquen aquells amb què només cal paper i llapis per jugar, com ara el penjat, el tres en ratlla, les sopes de lletres o el joc dels vaixells. Per aquells que disposin de materials com cartolines, baldufes, taulers, cartes o xapes a casa, el llibre també proposa diverses idees: fabricar avions de paper, jugar a les dames, organitzar curses de xapes i d’avançaments de baldufes o construir castells de cartes.

Si, en canvi, es té predilecció per aquells jocs que requereixin més moviment, les autores recullen una selecció ben engrescadora: el pica-paret, la gallineta cega o a l’arrencar cebes. Altres jocs que s’hi poden trobar i que aguditzen sentits com la vista o l’oïda són els clàssics Veig, veig, Fred o calent, el joc dels disbarats o el joc del telèfon.

100 jocs per fer a casa amb els teus fills opta per la recuperació del joc tradicional i posa en valor els seus punts forts, com ara despertar la creativitat i l’enginy. Tal com assenyalen Montse Assens i Pinyeres Assens, la tria ha prioritzat el joc en equip, la companyonia i la sostenibilitat, presentant jocs que es poden confeccionar amb pocs materials i que no suposen una gran despesa. Les activitats també persegueixen la voluntat de ser un punt de trobada entre pares i fills, i els objectius col·lectius predominen per sobre dels individuals.

—————–

Aquelles persones interessades en el llibre, poden consultar les primeres pàgines de franc en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa