Tornaveu
El joc com a nexe d’unió entre generacions, al Festival Dau

Qui diu que jugar és només un privilegi per als menuts de la casa? Històricament, el joc ha estat un espai de creativitat i de cohesió social de moltes societats, i també de transmissió de coneixements i valors entre generacions. Aquesta transversalitat és justament el que vol potenciar el Festival Dau Barcelona, que acull la capital de Catalunya entre divendres 17 i diumenge 26 de novembre. L’entrada és gratuïta i sense límit d’edat –es recomana anar amb infants de més de 5 anys-, amb l’únic requisit de ser capaços de traslladar-nos a un món en què el jugador serà el gran protagonista, perquè experimenta, participa i pren decisions.

Dau Barcelona, organitzat per l’Institut de Cultura de Barcelona, és un festival que s’adreça a les famílies i a la comunitat de jugadors avesats, els quals trobaran un ampli ventall de jocs. Els editors de jocs de taula presents al mercat i un bon nombre d’entitats de tota classe de jocs proposaran i ensenyaran jocs a grans i a petits. Els jocs, a més d’una activitat cultural i social, són també creació, i és per això que en aquest festival també hi tindran un espai els autors dels jocs. I a més de l’espai per als jocs de taula, quecompta amb una zona amb pròpia per al joc infantil, els assistents hi trobaran un complet programa d’activitats de jocs populars i tradicionals i amb jocs de simulació històrica, de rol i de miniatures. Tampoc no hi faltaran les activitats dirigides als jugadors especialitzats. Des de la seva primera edició, Dau Barcelona s’ha anat desenvolupant en diversos espais de Barcelona, a partir de la seu central de Fabra i Coats-Fàbrica de Creació de Barcelona, al barri de Sant Andreu.

Per altra banda, també es concedeixen els Premis Dau Barcelona, que guardonen una personalitat que hagi dedicat tota la vida a l’estudi, la creació o la divulgació dels jocs (proposat pels guanyadors dels dos últims anys), al millor autor de l’any (atorgat pels mateixos autors de jocs) i al millor autor novell de l’any (que dóna un jurat format per bloguers i youtubers del món del joc).

Podeu consultar el programa i les ubicacions de les activitats, fent clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa